VINNARNA av2022 års Diabetessjuksköterska2022 års Diabetesläkare

Det var hela 343 duktiga diabetesläkare och diabetessjuksköterskor som nominerats till utmärkelsen Årets Diabetessjuksköterska och Årets Diabetesläkare. 

Den vinnande sjuksköterskan respektive läkaren fick flest röster inom kategorin. Det är patienter och närstående till patienter t.ex. diabetesföräldrar som har röstat. 

Prisutdelningen ägde rum på Världsdiabetesdagen 14 november på Scandic Grand Central i centrala Stockholm. Förutom Diabetic Designed var även Barndiabetsfonden, Diabetes Sverige, Bloggen Livet och Diabetes (Roche), Sara Mobäck - Diabeteskvinnan samt SFSD (Svensk Förening för Sjuksköterskor i Diabetesvård) på plats.


 

 

• Vinnaren av 2022 års Diabetesläkare Henrik Hill

Enligt de som nominerade honom är han ”en fantastisk engagerad läkare som alltid sätter barnet i första hand. Han är professionell, trevlig och mjuk. Han tar sig tid för alla i den drabbade familjen, även syskon som ofta hamnar i skymundan. Han är helt enkelt rätt person på rätt plats.” 

Henrik Hill är specialistläkare i Barn- och ungdomsmedicin vid Barnmottagningen för diabetes och endokrinologi på Akademiska Sjukhuset i Uppsala. Dessutom forskar Henrik om typ 1 diabetes vid Uppsala Universitet.

Han vann för att han fick flest röster men blev extra uppmärksammad för att det även framgick att han själv har typ 1 diabetes. Utöver att vara 2022 års mest uppskattade diabetesläkare är han alltså en bra förebild för alla som har diabetes. Henrik visar att man kan göra det man vill trots att man har diabetes.

• Vinnaren av 2022 års Diabetessjuksköterska                       Pernilla Skotte

Enligt de som nominerade henne har hon har ”ett otroligt engagemang, personlig kännedom och är otroligt kunnig. Hon har alltid glatt humör och gör det där extra. Hon hittar lösningar som inte är självklara, ringer och återkopplar och gör att man känner sig viktig och sedd. Hon har fått oss föräldrar att känna ett lugn och hopp om framtiden när vår son nyss fick diabetes typ 1. Hon är helt enkelt fantastisk.”

Pernilla arbetar som diabetessjuksköterska vid Barn och ungdomsmedicinsk mottagning på Falu lasarett i Falun.

Förutom Diabetic Designeds diplom fick Pernilla även blommor från SFSD.

Press release Diabetic Deisgn

Nyhetsinfo

 

www red DiabetologNytt