Dawit Isaak är journalist, författare och svensk medborgare, född 1964. Imorgon, lördag den 27 oktober, blir hans 17:e födelsedag i fångenskap och han fyller 54 år. Med anledning av att Dawit Isaak fyller år lördagen den 27 oktober uppmärksammas hans födelsedag med en insamling för att hans bok ska kunna tryckas och delas ut till samtliga EU-parlamentariker.
 
Crowdfundingkampanjen ska finansiera utdelningen av Dawit Isaaks bok ”Hopp” till samtliga EU-parlamentariker. Boken innehåller ett urval av Dawit Isaaks produktion av prosa, dramatik och journalistik.
 
Kampanjen sjösätts bland annat med hjälp av två årsbarn med Dawit Isaak som högläser ur boken Hopp, journalisten Thomas Arnroth och kulturchefen för Västra Götalandsregionen Katti Hoflin.
 
De påminner oss om att blir Dawit fri har han ett långt liv kvar att leva med sin familj. Det är lätt att tro att han är väldigt gammal efter alla dessa år i fångenskap. Dessa årsbarn mitt i sina liv gör sina röster hörda för Dawit Isaak i en situation där han inte kan göra det.
 
Martin Schibbye, journalist och författare och Kerstin Neld, vd Sveriges Tidskrifter, gästade SVT Morgonstudion imorse för att berätta om Dawit Isaak och crowdfundingkampanjen som startas idag. SE INSLAGET, cirka 51 minuter in i programmet.
 
Se lanseringen live idag kl 12.00
Crowdfundingkampanjen lanseras idag med en livsändning kl 12.00-13.00. Du kan följa lanseringen direkt på Free Dawits facebooksida.
 
Deltagare vid lanseringstillfället
Leif Öbrink, ordförande Stödföreningen Dawit Isaak
Brit Stakston, mediestrateg och vd Blank Spot Project
Thomas Arnroth, journalist, KIT
Katti Hoflin, kuturchef Västra Götalandsregionen
Björn Tunbäck, Reportar utan gränser
Kerstin Neld, VD, Sveriges Tidskrifter
Anna Lindenfors, Generalsekreterare Svenska Amnesty
 
Press release Sveriges Tidskrifter
 
Nyhetsinfo
www red DiabetologNytt