Svensk Förening för Sjuksköterskor i Diabetesvård press release SFSD
 
Diabetessjuksköterska Ann-Cathrine Wiklander, på Österåsens Hälsohem i Sollefteå, har utsetts till Årets Diabetessjuksköterska.
 
Ann-Cathrine Wiklander
 
Årets diabetessjuksköterska är en utmärkelse som går till en sjuksköterska som under längre tid har bidragit till ökad kvalitet inom diabetesvården genom sitt kunnande, engagemang och agerande.
 
För Ann-Cathrine Wiklander lyder motiveringen:
Ann-Cathrine Wiklander är verksam i primärvården i Västernorrland på Österåsens Hälsohem där hon arbetar med diabetespatienter och genomför så kallade Diabetesskolor flera gånger varje år och ca 500 personer med diabetes har genomgått dessa skolor. Hon utbildar vårdpersonal i diabetes och föreläser för patientföreningar och för allmänheten om diabetes.
 
Hon är en inspirerande, kunnig och pedagogisk diabetessjuksköterska som älskar att sjunga och på sin fritid sjunger hon i dansbandet Wiklanders”.
 
Ann-Cathrine Wiklander tilldelas 25 000 kronor i form av ett utbildningsstipendium. Utnämningen gjordes vid en ceremoni under SFSD:s, Svensk Förening för Sjuksköterskor i Diabetesvårds, symposiedagar i Stockholm. Stipendiet finansieras av Ascensia Diabetes Care Sweden AB.
 
Nyhetsinfo
www red DiabetologNytt